Apartmani
Izleti
sportske aktivnosti
Vidova gora

Ukoliko se nalazite na otoku Bracu, jedno od mjesta koje morate posjetiti je i Vidova gora, najveci vrh jadranskog arhipelaga. Svojom visinom od 778 metara to je planina koja nikog nece ostaviti ravnodušnim. Konoba «Vladimir Nazor» smještena je na samom vrhu Vidove gore i gotovo ju je nemoguce ne posjetiti.

Pogled na Zlatni rat - najpoznatiju plažu u Bolu, Hvar, Vis, Biokovo, Biševo, a za izrazito vredrih dana i vrh Apeninskih vrhova daju ovom mjestu posebnu car i misticnost bez obzira u kojem ste se godišnjem dobu zaputili na ovo mjesto.
Konoba "Vladimir Nazor" svojom se autenticnom kamenom gradom izvrsno uklopila u prirodni okoliš

Iznajmljuje se objekat
Apartmani Šantic sezonski i vansezonski
objekat ima 15 soba i blizu je mora


Prihvaca se najbolja ponuda !

Sve ponude šaljite na mail


mail@apartmani-santic.com
Pustinja Blaca
Pustinja Blaca jedno je od najljepših izletišta na Bracu do kojeg možete doci automobilom (ili) autobusom i to do zaseoka Dragovode, a potom polusatnom šetnjom niz puteljak kroz dolinu sve do Popove uvale.
Tu je i nekadašnji samostan Blaca, sagraden 1570.,u kojem su živjeli poljicki glagoljaši koji su s obale pobjegli pred Turcima, a danas Bracki muzej u kojem se cuva veliki broj knjiga, mala tiskara, a i zvjezdarnice s teleskopima.

Zmajeva Špilja
Zmajeva špilja prvorazredni je spomenik pecinskog samostanskog života popova glagoljaša u XV. stoljecu. Oko 200 metara iznad Murvice ova je spilja poslužila kao obitavalište i kao hram odbjeglih glagoljaša koji su sredinom XV. stoljeca nastanili i obradivali strme južne obronke otoka te u špilji zasnovali svoj redovnicki život i uzdigli ga do zavidne visine.
Most Franje Josipa
Izgraden u vrhu Velikog dolca - klanca po kojem je, predpostavlja se, nekad tekla rijeka Elafuza ili po drugima Bretanida. Za austrijske uprave na otoku podignut je veliki most - svojevrstan kuriozitet na ovom danas bezvodnom otoku. Od milja Bracani most zovu "Most Franje Josipa", a prije nekoliko godina Ložišcani su ocistili okoliš i sami most pa je danas krasno odredište za jednodnevnu šetnju od Sutivana ili iz Ložišca. Nedaleko mosta sa sjeverne strane klanca pa prema moru pruža se krasan pogled na velicanstveni i divlji Veliki dolac koji se spušta prema Vicjoj luci ispred Bobovišca. Klanac je danas odredište slobodnih penjaca jer su u njemu clanovi Stivanskog sportskog kluba "SAXUM" uredili više od 30 penjackih smjerova na nekoliko lokacija.


Spilja Kopačina
Najzanimijivije je pretpovijesno nalazište na otoku. Do nje se dolazi pješacenjem za dvadesetak minuta putem sjeverozapadno od Donjeg Humca. Nekad je u blizini spilje bio mali vrutak vode, koji je zatrpan gradnjom zdenca u mjestu. Spilja je podijeljena u dvije dvorane, a duga je 12 metara. U njoj su nadeni najstariji tragovi pretpovijesnog covjeka na otoku. Ti se tragovi sastoje od tisuce kostiju onodobnih divljih životinja: divljeg konja, divljeg goveda, jelena itd. te mnoštva pticjih kostiju i kamenih rukotvorina (noževa, svrdlova, strelica, strugalica itd.), koji pripadaju epipaleolitickom i mezolitickom razdoblju, iznad kojih je naslaga broncanodobnog sloja
s mnoštvom keramickih ulomaka i jednom broncanom sjekirom s krilcima, koja pripada ranoj fazi broncanog doba i predstavlja važan prilog u proucavanju starijih stilova broncanog razdoblja na cjelokupnom jadranskom podrucju. Sjekira je prvi nalaz takva tipa na jadranskim otocima
Kolač
Neobicno djelo prirode, dva kamena oslonjena na vrhu jedan na drugog, koji tvore luk usred plodnog dolca, vrlo su zanimljivo odredište za jednu dvosatnu šetnju i zahvalni motiv za fotografiranje. Nalaze se u blizini Nerežišca, putem koji prolazi uz crkvicu Sv. Jakova i kapelicu Sv. Lucije u smjeru jugozapada.